Bohu ke cti, bližnímu ku pomoci.

Stalo se
Hasičský večírek 2017

Hasičský večírek

První listopadová sobota patřila již tradičně Hasičskému večírku. Ten se ale netradičně konal v jídelně Dělnického domu a to z důvodu plánované rekonstrukce naší hasičské zbrojnice. Celkem se nás členů i nečlenů zúčastnilo 55, nechyběla věcná tombola a v ní i živí kapři. V ceně vstupenky byla večeře a jeden vybraný nápoj. K jídlu se podával se kuřecí řízek s bramborovým salátem. Zábava trvala dlouho do noci a někteří si dokonce i zatančili. Akce to byla opět velice vydařená a my děkujeme všem zúčastněným a hlavně obsluze u výdejního okýnka.

 
Ostravská rallye 2017

Ostravská rallye 2017

I v letošním roce si odborná rada velitelů přichystala netradiční odbornou přípravu jednotek PO s názvem Ostravská rallye, která se konala v sobotu 4. listopadu v hasičské zbrojnici Nová Ves.  Z našeho sboru byla vyslána jednotka 4 členů a to ve složení velitel Jaroslav Planka, strojník Libor Antes, hasiči Dalibor Kotala a Jiří Machů. Všichni museli splnit celkem 5 úkolů a to technická pomoc – pád stromu, požár lesního porostu, požár nízké budovy – sklepní prostory, technická pomoc – vyproštění osoby z kanálové stoky  a na závěr dopravní nehoda. Na stanoviště dojížděly jednotky dle časového plánu a v mezičase si mohli členové vyplnit testy. Pro naši jednotku to byla opět dobrá zkušenost i přesto, že některé modelové události plnili poprvé.

 
Zájezd na Dlouhé Stráně

Autobusový zájezd na Dlouhé Stráně

 

 

V sobotu 2. září 2017 se konal celodenní  zájezd do Jeseníků na přečerpávací elektrárnu Dlouhé Stráně, pořádaný naším sborem. Zájezdu se celkem zúčastnilo 49 lidí, z toho 14 našich členů SDH. Autobus nás čekal už v 7 hodin ráno, a naše první zastávka byla u profesionálních hasičů v Rýmařově. Tam nám velitel družstva povykládal jak to u hasičů „chodí“ a odpovídal na různé dotazy. Dále jsme si ještě mohli prohlédnout výjezdová vozidla a stavební prostory stanice, která mimochodem slouží i pro místní dobrovolný sbor. Po této exkurzi náš autobus nabral směr pivovar Zlosin. Tento malý pivovar se nachází ve Velkých Losinách. I této exkurze se rádi zúčastnili všichni účastníci zájezdu. Každý z nás si prohlédl zázemí pivovaru, viděli jsme z čeho a jak se pivo vaří. Kdo chtěl, tak i ochutnal samotné pivo. Následující trasa nás dále vedla do Koutů nad Desnou, kde jsme v místní stylové restauraci Lyžárna měli objednaný oběd a to buď řízek nebo svíčkovou. Po obědě jsme se i s průvodcem vydali autobusem na hlavní cíl zájezdu a to na přečerpávací elektrárnu Dlouhé Stráně. Nejprve jsme si prohlédli propagační film o celém komplexu, jak to všechno v elektrárně funguje a i na skryté prostory strojního zařízení elektrárny vytvořené ve skále v podzemí. Na závěr exkurze jsme se všichni už těšili na tu pomyslnou „třešinku na dortu“, kterým měl být nezapomenutelný pohled na oko vodní hladiny horní nádrže. Bohužel ve výšce 1 350 metrů nad mořem se proti nám postavilo počasí a tak nám výhled pokryla hustá mlha a vítr. I tak se mnohým z nás nahoře líbilo, neboť provozovatel malého občerstvení nám ihned nabízel různé čajíčky a svařáčky. Po tří hodinové prohlídce elektrárny jsme cestou ještě navštívili Lázně Jeseník, kde jsme měli hodinovou zastávku na prohlídku lázní. Poslední zastávka s naším autobusem byla na večeři v restauraci Zlatá Opavice v Holčovicích, kterou vlastní náš bývalý spoluobčan pan Michalčík. Tam už na nás čekala buď objednaná masová topinka, nakládaný hermelín nebo utopenec a konečně také normální pivo Radegast. Domů jsme se vrátili skoro na minutu přesně dle plánu a to ve 21 hodin.

Děkujeme všem zúčastněným a už teď se s vámi těšíme na další zájezd.

 

 
Návštěva ve Zliechově

Návštěva ve Zliechově

Dne 12. srpna 2017 jsme za účelem upevnění družby mezi oběma sbory, navštívili obec Zliechov na Slovensku. Po tří hodinové cestě jsme byli v 10 hodin v hasičské zbrojnici přivítání tamějšími členy DHZ spolu se starostou obce. Po nezbytných přípitcích jsme místním hasičům předali upomínkové dárky. Hned po obědě jsme se již přemístili na fotbalové hřiště, kde zliechovští hasiči pořádali soutěž v požárním útoku, které se mimo soutěž zúčastnilo i sedm členů z našeho výboru SDH a nakonec se udělala i smíšené družstva žen i mužů ze Zliechova a Polanky. Potěšením mimo jiné bylo pro nás i to, že se tam čepovalo pivo Radegast. Při závěrečném vyhlašování výsledků nám předal starosta obce pan Anton Miko upomínkový předmět za 745 let od první písemné zmínky o Zliechově. Po soutěži jsme zajeli navštívit nedalekou světově známou obec s památkovou rezervací  slovenské lidové architektury Čičmany. Bohužel zde však skončila fotodokumentace o této krásné akci, neboť servírka nám nechtěně rozlila jedno pivo za 2,5 Eura přímo do fotoaparátu. Dále k večeru následovali oslavy obce, při kterých jsme se bavili, družili a loučili až do pozdních večerních hodin, kdy se nám podařilo odjet zpět do Polanky. Návštěvy se zúčastnila delegace devíti členů výboru SDH a to: Ondřej Cága, Stanislav Výtisk, Dagmar Janoušková, Milan Cindler, Lucie Holéczyová, Kristýna Lukačíková, Dalibor Kotala, Jaroslav Planka a Libor Antes.

 
Den s mladými hasiči

Den s mladými hasiči

V sobotu 29. července 2017 jsme pro naše členy a občany Polanky připravili „Den s mladými hasiči“. Navštívit nás mohli u Dělnického domu, kde byla vystavena zásahová vozidla naší výjezdové jednotky. Na soutěž byla připravena i netradiční člunková štafeta 4x50 metrů, kterou si zkoušeli zaběhnout především děti a taky byla nachystaná základna s nářadím pro požární útok. Mladí hasiči si vyzkoušeli roli našich vedoucích mladých hasičů a učili své maminky, jak takový požární útok a štafeta probíhá. Po chvilce tréninků jsme neváhali a zorganizovali jsme závody. Soutěžilo se na tři družstva, a to družstvo mladých hasičů, družstvo maminek a poslední družstvo se skládalo z členů výborů našeho sboru. Tyto tři týmy si 2x zaběhly jak štafetu tak i požární útok. A jelikož je u nás taková tradice, že první závody = koupání v požární kádi, tak jsme ji nemohli porušit a tak se někteří vykoupali jak dobrovolně tak i nedobrovolně. Koupání v kádi pak využily všechny děti a to bylo to pravé hasičské letní osvěžení. Při závěrečném vyhodnocení výsledků bylo hlavně sladkostmi a samozřejmě i rychlými špunty odměněno celé družstvo mladých hasičů, ale největší potlesk přihlížejících diváků sklidilo za své výkony družstvo maminek.

Děkujeme všem, kteří se na nás přišli podívat, občerstvit se v našem stánku a hlavně se dobře pobavit.

 

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 10 z 11
Úterý, 16. Duben 2024

Design by: LernVid.com