Bohu ke cti, bližnímu ku pomoci.

Stalo se
Tradiční smažení vaječiny 2021

Tradiční smažení vaječiny 2021

V sobotu 22. května 2021 jsme po dlouhé odmlce uspořádali pro členy sboru dobrovolných hasičů Polanka nad Odrou a jejich známé tradiční smažení vaječiny. Akce se konala v prostorách hasičské zbrojnice. I když se nás snažilo počasí zastrašit májovým deštěm, nakonec se vyjasnilo a my mohli v 15.hodin začít. Každý si sebou přinesl vejce a kousek chleba. Vše jsme pak společně usmažili v kotlíku s cibulí a špekem. Velká smaženice ze 130 vajec se podávala na chlebu s jarní cibulkou. Na prodej bylo čepované pivo, alko i nealko. Na tuto akci přišlo 27 dospělých a 11 dětí ( 2 v kočárku ) z toho 24 našich členů. Po delší době jsme se mohli zase sejít a popovídat si. Děkujeme všem, kteří přišli.

Tradiční smažení vaječiny 2021

Více fotek najdete ve fotogalerii

 
Polanecký sběr šrotu 2021

Polanecký sběr šrotu 2021

Jako už v loňském roce, jsme i letos 22. května uspořádali akci s názvem Polanecký sběr šrotu. Smyslem celé akce bylo ulevit spoluobčanům od nepořádku na zahradách, ve sklepeních, na půdách a podobně. Zájemci se předem domluvili telefonátem, abychom věděli, kam a pro co dorazit. Akce se zúčastnilo 9 členů našeho sboru. Už z loňských zkušeností jsme věděli, že na tuto akci budeme potřebovat traktor s vlečkou, který nám i letos zapůjčil jako sponzorský dar pan Martin Mučka. Tímto bychom také chtěli panu Mučkovi poděkovat. Celkem se nám za 4 hodiny podařilo nasbírat a odvézt 3880 Kg starého železa. Doufám, že jsme vám pomohli se zbavit nepotřebného materiálu. My naopak moc děkujeme, že jste nám takto pomohli. Získané finance použijeme na další rozvoj a materiál pro naše SDH.

Děkujeme Vám všem !

Polanecký sběr šrotu 2021

Více fotek najdete ve fotogalerii

 
Nářaďový domek

BRIGÁDA  ZA  HASIČSKOU  ZBROJNICÍ


Jak už všichni asi víte, naše hasičská zbrojnice prošla v roce 2019 obrovskou rekonstrukcí. Ta byla opravdu rozsáhlá, při které jsme se museli rozloučit i s nářaďovým domkem (oplocenkou), který původně za hasičárnou stával. Prostor v hasičské zbrojnici sice vnikl velký, ale i tak se úplně všechny věci do ní nevešly. Hlavně pro pohodlí naší výjezdové jednotky, které by mohly některé uskladněné věci v garáži překážet, jsme se rozhodli pořídit nový zahradní domek. Zažádali jsme proto o dotace z Moravskoslezského kraje a taky z naší obce, které nám byly schváleny. Tyto finanční příspěvky nám velice pomohly k tomu, aby se mohl nakoupit materiál pro betonovou základnu a samozřejmě i pro samotný zahradní domek.  Další bod, který se musí při takové stavbě zajistit je povolení. Díky rychlému vyřízení na obecním úřadě a skvělým sousedům, kteří nám ke stavbě dali souhlas, se mohlo začít budovat.

V sobotu 17. dubna jsme uspořádali brigádu, na které bylo potřeba připravit kvalitní základnu pro zahradní domek. Na tuto brigádu dorazilo sedm pořádných chlapů z našeho sboru. Bylo nutno vykopat základy, zasypat jemným štěrkem a položit dlažbu. I přes občasné přeháňky odvedli chlapi za osm hodin skvělou práci.

Hned následující sobotu jsme už jen ve třech lidech poskládali nekonečnou skládanku, která měla 643 šroubků a náš zahradní domek je na svém místě připraven pojmout jak zahradní nábytek, zahradní nářadí a další materiál z vybavení zásahové jednotky a našeho sboru.

Tímto článkem chci poděkovat Moravskoslezskému kraji a obecnímu úřadu v Polance za poskytnutí finančních dotací, dále všem našim skvělým sousedům, a hlavně členům sboru, kteří se na této práci podíleli.

V závěru bych se ještě zmínila, že celková částka pořízení a výstavby nářaďového domku je vyčíslena na 17 959 korun.


Ještě jednou děkuji.

starostka SDH Polanka

Dagmar Cágová

Zahradní domek

Více fotografií naleznete ve fotogalerii.

 
Vajíčkovník 2021

VAJÍČKOVNÍK

Jelikož je naše sborová činnost díky pandemii výrazně utlumená, napadlo nás ukázat, že nespíme a máme stále dost tvůrčích nápadů. Proto „VAJÍČKOVNÍK“, který se nabízel jako možnost připomenout si velikonoční tradice. Před hasičskou zbrojnicí vyrostl 31. března strom, na který jste mohli zavěsit svá vyrobená vajíčka ozdobená srdíčkem a něco si přát. Naše přání  bylo, aby jste se u našeho vajíčkovníku vyfotili a příspěvek vložili na naše FB stránky. Spoustu z vás nám tak poslalo krásné příspěvky z vaší návštěvy. Na stromu, ale i pod ním, přibylo přes čtyřiceti vajíček. Vaše výtvory jsme uschovali a budou použity na případné další ročníky. Budeme moc rádi, když se náš vajíčkovník stane malou tradicí pro polanské občany.

Ještě jednou vám děkujeme za vaši účast, která nás mile potěšila a budeme se těšit na další společné akce.

SDH Polanka

Vajíčkovník

VajíčkovníkVajíčkovník

Vajíčkovník

Další fotky najdete v naší Facebookové skupině a ve fotogalerii.

 
Pohárová soutěž 19.9.2020

V sobotu 12.9.2020 uspořádal sbor dobrovolných hasičů Polanka nad Odrou pohárovou soutěž v požárním útoku. Akce se uskutečnila, jako již tradičně, v areálu Dělnického domu. Do soutěže nastoupilo celkem 10 družstev, a to 7 družstev mužů a 3 družstva žen.

Po drobných problémech s časomírou se družstva dostavily na úvodní nástup s 30 minutovým zpožděním. Upřesnily se pravidla a vše bylo připraveno ke startovnímu výstřelu.  Jako první na trať vyrazilo družstvo SDH Lubojaty, kterým se nepodařilo sestříknout levý terč a tak skončili s neplatným pokusem. Po nezdařeném pokusu nastoupilo družstvo žen z SDH Příbor. Ženám se útok podařil a tak jsme měli příležitost vidět první hodnocený pokus s časem 23,41 s. Po úspěšném útoku žen nastoupili ke svému pokusu muži z SDH Bravantice. I jim se pokus vydařil s časem 16,60 s. Poté se na start postavily opět ženy, a sice z SDH Velké Albrechtice. Po startovním výstřelu ovšem selhala časomíra, která se zastavila na čase 0,2 s a tak se ženy přesunuly na konec startovního pořadí k opakování pokusu. Časomíra byla zkontrolována a na start se již připravovalo družstvo mužů z SDH Kozlovice. Těm se pokus velice vydařil a časomíra ukázala čas 15,21 s. Soutěž pokračovala startem družstva mužů z SDH Klimkovice. I Klimkovičtí muži zvládli útok bez chyby s časem 21,61 s. Tímhle pokusem jsme se přehoupli do druhé poloviny a na řadě byly ženy z SDH Hostašovice. Těm se bohužel pokus nepovedl, protože se jim rozpojilo „céčko“ na pravém proudu. Staly se tak druhým družstvem s neplatným pokusem. Zatím co jsme se pomalu začali blížit ke konci na startu se připravovalo družstvo mužů z SDH Velké Albrechtice. Opět jsme měli možnost vidět pěkně provedený útok s časem 17,66 s. Dále se na startu připravovalo družstvo mužů z SDH Příbor. Útok se jim vyvedl a s časem 15,81 s se posunuli v průběžném pořadí na druhé místo. Následoval opakovaný pokus žen z SDH Velké Albrechtice. Tentokrát se nic nepokazilo a ženy dokončily útok v čase 22,98 s, čímž si zajistily druhé místo. Jako poslední se na start začalo připravovat domácí družstvo mužů z SDH Polanka nad Odrou, kteří již věděli, že jestli se chtějí umístit, musí pokořit alespoň čas 16,6 s. To se jim bohužel nepovedlo, útok dokončili s časem 24,34 s a umístili se tak na předposledním místě.

Závěrečné vyhodnocení, předání cen a poděkování zúčastněným družstvům provedla starostka našeho SDH.

Konečné pořadí:

Muži
Ženy
1. SDH Kozlovice15,21 s         1. SDH Velké Albrechtice 22,98 s
2. SDH Příbor15,81 s2. SDH Příbor23,41 s
3. SDH Bravantice16,60 s3. SDH HostašoviceN
4. SDH Velké Albrechtice17,66 s

5. SDH Klimkovice21,61 s

6. SDH Polanka nad Odrou 24,34 s

7. SDH LubojatyN

Jsme velice potěšeni, že se i v této těžké době poznamenané pandemií koronaviru, přihlásilo tolik družstev a přálo nám i počasí.

Výbor SDH Polanka nad Odrou děkuje všem, kteří se podíleli na realizaci této pohárové soutěže, sponzorům a všem zúčastněným družstvům za úžasnou atmosféru.

Fotografie ze soutěže naleznete ve fotogalerii a taky na našem Facebooku

JP

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 4 z 11
Čtvrtek, 18. Duben 2024

Design by: LernVid.com