Bohu ke cti, bližnímu ku pomoci.

Pohárová soutěž 19.9.2020

V sobotu 12.9.2020 uspořádal sbor dobrovolných hasičů Polanka nad Odrou pohárovou soutěž v požárním útoku. Akce se uskutečnila, jako již tradičně, v areálu Dělnického domu. Do soutěže nastoupilo celkem 10 družstev, a to 7 družstev mužů a 3 družstva žen.

Po drobných problémech s časomírou se družstva dostavily na úvodní nástup s 30 minutovým zpožděním. Upřesnily se pravidla a vše bylo připraveno ke startovnímu výstřelu.  Jako první na trať vyrazilo družstvo SDH Lubojaty, kterým se nepodařilo sestříknout levý terč a tak skončili s neplatným pokusem. Po nezdařeném pokusu nastoupilo družstvo žen z SDH Příbor. Ženám se útok podařil a tak jsme měli příležitost vidět první hodnocený pokus s časem 23,41 s. Po úspěšném útoku žen nastoupili ke svému pokusu muži z SDH Bravantice. I jim se pokus vydařil s časem 16,60 s. Poté se na start postavily opět ženy, a sice z SDH Velké Albrechtice. Po startovním výstřelu ovšem selhala časomíra, která se zastavila na čase 0,2 s a tak se ženy přesunuly na konec startovního pořadí k opakování pokusu. Časomíra byla zkontrolována a na start se již připravovalo družstvo mužů z SDH Kozlovice. Těm se pokus velice vydařil a časomíra ukázala čas 15,21 s. Soutěž pokračovala startem družstva mužů z SDH Klimkovice. I Klimkovičtí muži zvládli útok bez chyby s časem 21,61 s. Tímhle pokusem jsme se přehoupli do druhé poloviny a na řadě byly ženy z SDH Hostašovice. Těm se bohužel pokus nepovedl, protože se jim rozpojilo „céčko“ na pravém proudu. Staly se tak druhým družstvem s neplatným pokusem. Zatím co jsme se pomalu začali blížit ke konci na startu se připravovalo družstvo mužů z SDH Velké Albrechtice. Opět jsme měli možnost vidět pěkně provedený útok s časem 17,66 s. Dále se na startu připravovalo družstvo mužů z SDH Příbor. Útok se jim vyvedl a s časem 15,81 s se posunuli v průběžném pořadí na druhé místo. Následoval opakovaný pokus žen z SDH Velké Albrechtice. Tentokrát se nic nepokazilo a ženy dokončily útok v čase 22,98 s, čímž si zajistily druhé místo. Jako poslední se na start začalo připravovat domácí družstvo mužů z SDH Polanka nad Odrou, kteří již věděli, že jestli se chtějí umístit, musí pokořit alespoň čas 16,6 s. To se jim bohužel nepovedlo, útok dokončili s časem 24,34 s a umístili se tak na předposledním místě.

Závěrečné vyhodnocení, předání cen a poděkování zúčastněným družstvům provedla starostka našeho SDH.

Konečné pořadí:

Muži
Ženy
1. SDH Kozlovice15,21 s         1. SDH Velké Albrechtice 22,98 s
2. SDH Příbor15,81 s2. SDH Příbor23,41 s
3. SDH Bravantice16,60 s3. SDH HostašoviceN
4. SDH Velké Albrechtice17,66 s

5. SDH Klimkovice21,61 s

6. SDH Polanka nad Odrou 24,34 s

7. SDH LubojatyN

Jsme velice potěšeni, že se i v této těžké době poznamenané pandemií koronaviru, přihlásilo tolik družstev a přálo nám i počasí.

Výbor SDH Polanka nad Odrou děkuje všem, kteří se podíleli na realizaci této pohárové soutěže, sponzorům a všem zúčastněným družstvům za úžasnou atmosféru.

Fotografie ze soutěže naleznete ve fotogalerii a taky na našem Facebooku

JP

 
Sobota, 18. Květen 2024

Design by: LernVid.com